Wijd – van 19 tot en met 28 november 2021

Expo in Ruimte 34

Hoe selecteer je de werken voor een tentoonstelling? Per thema? Techniek? Formaat? Al snel wilde ik me geen beperkingen opleggen. En bewust te kiezen om geen keuze te maken. Dit brede perspectief toont op welke manier ik als kunstenaar werk, met een wijde zee aan impressies.

An Steylaerts meandert graag tussen de velden van schilderen, grafisch werk en digitale technieken. Ze houdt van cross-over om verschillende technieken met elkaar te verbinden in plaats van ze strikt naast elkaar te gebruiken. “Ik combineer klassiekere technieken met nieuwe digitale mogelijkheden, waardoor een boeiend speelveld ontstaat. Schilderen, tekenen, digitale fotografie en grafisch werk komen samen. Ik werk graag met verf, potlood of inkt , op papier of op canvas, net zoals de nieuwe fotografische mogelijkheden mij fascineren.”

“Het samenbrengen van de puzzelstukjes uit de verschillende technieken langs het digitale pad,  spreekt mij aan. Ik ben het niet eens met het idee dat het allemaal welvlotjes uit een computer rolt.” De computer is slechts een werkinstrument, een hulpmiddel, net als een potlood, een penseel, een etsplaat. Het brede palet aan technieken laat toe om toe om er interactie in te leggen. Je gebruikt als kunstenaar deze middelen om een verhaal vast te leggen in een beeld dat uit meerdere lagen bestaat. Dat proces van combineren, zoeken naar een soms fragiel grafisch evenwicht, trekt me aan.”

Op deze expo vind je zowel digitale schilderijen, collages, aquarel, acryl als druktechnieken terug.

Het verbinden van de technieken weerspiegelt zich tegelijk in de landschappen waar je vanuit verschillende elementen/technieken een nieuwe plek creëert. Het is niet alleen een zoektocht naar het juiste beeld. Als dat er is ontstaat er zoektocht naar de verschillende elementen en technieken die erin samenkomen. “Ik nodig iedereen uit om opnieuw te kijken en nieuwe elementen te ontdekken. Het blijft een subjectieve beleving, iedereen volgt het met zijn eigen ogen. “

An Steylaerts kiest graag voor panoramische werken. “Die magische landschappen spreken me enorm aan. Ze stonden het voorbije jaar echter in schril contrast met de kleine wereld van onze bubbel die ons werd opgelegd. Reizen was er niet meer bij. Kunst vormde mijn ontsnappingsroute, want in je hoofd bleef de wereld gelukkig heel groot, zonder beperkingen die ons dicht bij huis hielden. Je moest ook op zoek gaan naar technieken die je thuis kon gebruiken. Gelatinedruk is er een voorbeeld van.” 

Wijd

Ruimte 34 – Cobdenstraat 34 – 2018 Antwerpen

Vr 19, do 25, vrij 26 november 2021: van 18 tot 21u

Za 20, zo 21 november 2021: van 14 tot 18u

Za 27, zo 28 november 2021:

van 14 tot 18u