It’s a small world

Met deze tentoonstelling toont An Steylaerts opnieuw dat ze graag meandert tussen de velden van schilderen, grafisch werk en digitale technieken. Ze houdt van cross-over om de verschillende technieken juist met elkaar te verbinden in plaats van ze strikt naast elkaar te gebruiken. ‘Boekenberg’ is hiervan een mooi voorbeeld. Het maakt deel uit van de selectie van werken die ze de voorbije jaren heeft gecreëerd en nu worden samengebracht in de Chinese Pagode in het Boekenbergpark.

An Steylaerts kiest graag voor panoramische werken. “Het weidse, die magische landschappen spreken me enorm aan. Ze stonden het voorbije jaar echter in schril contrast met de kleine wereld van onze bubbel die ons werd opgelegd. Reizen was er niet meer bij. Kunst vormde mijn ontsnappingsroute, want in je hoofd bleef de wereld gelukkig heel groot, zonder beperkingen die ons dicht bij huis hielden.”

De beleving van sommige werken krijgt door Covid-19 een andere betekenis. “Neem Commuting. Nu is woonwerkverkeer bijna een cadeau omdat je zo uit je kleine wereld kan uitbreken terwijl het vroeger wel eens als een last werd ervaren”, vertelt An Steylaerts, die ook veel kleine prints brengt. “Je moest ook op zoek gaan naar technieken die je thuis kon gebruiken. Gelatinedruk is er een voorbeeld van.”


It’s a small world
Chinese Pagode @ThePark
Boekenbergpark – Unitaslaan 84 – 2100 Deurne
22 april t.e.m 2 mei 2021
Do-Vr: 18.30 – 21u
Za-Zo: 13 – 17u